HTML

Túlélsz, pöcök.

A blog szól a mindennapjaimról, az egészséges életmódról, a táplálkozásról, sportról és néha kozmetikumokról.

Friss topikok

Házi dezodor

2014.01.28. 16:10 Epres málna

Nekem semmilyen dezodor nem használ. Nagyon sok márkát kipróbáltam, este kenegettem vattával alumínium-klorid-hexahidrátot, de semmi. Mindentől izzadok télen-nyáron, általában szagtalan (vagy csak nem szóltak még be, hogy hé büdös vagy), de baromi zavaró ez az egész. Emiatt gondoltam kipróbálom a házi készítésű dezodort. Neten keresgéltem, és végül ez a recept tetszett meg:

(T=teáskanál)

  • 3 T Coconut Oil
  • 3 T Baking Soda
  • 2 T Shea Butter
  • 2 T Arrowroot (optional)
  • Essential Oils (optional)

Bementem az árkádba a reformizéboltba nyílgyökér(por)t kérni, de nem árultak. Így inkább több szódabikarbónát tettem bele. Teafa illóolajat csepegtettem bele, mert elvileg baktériumölő hatású, és így nem leszek büdös.
Tapasztalat: Egy hónapja használom, és ugyanúgy izzadok :D Semmi változás, cserébe a fehér toppomnak a hónalj részét sárgásra színezte (shea vaj? illóolaj?). Amíg nincs nyár, és nem akarok állandóan fehéret hordani, addig használom, hátha beüt valami változás.
Ilyen lett:DSC_0239.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: teszt kozmetikum deo DIY sajátkészítésű

Hajmegtévesztés

2014.01.28. 15:56 Epres málna

Mmmmmm, olyan selymes a hajam! Úgy hiányzott ez! És mindezt egy igen jó kis szilikonos terméknek köszönhetem:DSC_0241.jpg

Utoljára akkor használtam intenzíven, amikor le lett szőkítve a hajam, és tapintásra a szénára emlékeztetett az állaga.
Szóval jó kis önbecsapás (bár az összetevők között szerepel az argán olaj, de nyilván nem az érvényesül, hanem a szilikon).
Tapasztalat: szeretem ezt használni, könnyebben kifésülhető, és kellemesebb tapintású tőle a hajam.

Szólj hozzá!

Címkék: teszt szilikon haj hajápolás argán olaj

Avokádóleves

2014.01.27. 11:21 Epres málna

Vettünk múltkori bevásárlás során 2 db avokádót, és gondoltam kipróbálom ezt a receptet.
Találtam itthon kétféle zöldségleves alapot:DSC_0233.jpg
(A másodikat még régebben vettünk Bécsben, de itthon is kapható)
Mivel mindkettőt rég használtam, és nem tudtam melyik a jobb, így gondoltam az összetevők alapján választottam:

DSC_0237.jpg( A német: víz, só, 14% zöldség (sárgarépa, póréhagyma, paprika, zeller), növényi zsír, cukor, élesztő kivonat, petrezselyem, sűrítő (xantán(gumi?), szentjánoskenyér liszt), aroma, fűszerek (zellerrel), karamellizált cukor, maltodextrin.)
A magyar feliratú zöldségleves kockában 3. helyen áll az ízfokozó, ami a zselészerűben nincs is. Így a zselészerű nyert. (Számomra nagyon érdekes, hogy mindkettő Knorr, és ekkora különbség legyen két zöldségleves sűrítmény/kocka között. A másik nagy különbség, hogy majd' dupla annyi zöldség van a sűrítményben, mint a kockában: 14% és 7,5% :D)
A leves finom lett, és pont úgy néz ki, mint a recept képén :)

Szólj hozzá!

Címkék: leves recept etkezes könnyű ebéd

Hajápolás

2014.01.23. 00:35 Epres málna

Mindig is száraz hajam van/volt, így szeptember-október környékén elhatároztam, hogy szilikonmentes termékeket fogok használni a hajamra. Első körben dr. organic samponját és balzsamját használtam. Emellett hajpakolásként 2-3 hetente órákig viseltem ricinus olaj-kókusz olaj-argán olaj keverékét, remélve hogy hidratáltabban fog kinézni a hajam. Ezután áttértem az alverdére, de továbbra se nézett ki jobban a hajam.DSC_0211.jpg

Egyszerűen a hajvégeimmel utcán lehet seperni, baromira zavar a száraz tapintás. Mindezt úgy, hogy hajmosás után hajvégápoló gyanánt argán olajat használtam. És semmi.
Tapasztalat: láthatóan száraz hajvég, kócosodás.
Egyre csak szárazabb lett a hajvégem, és hihetetlen jólesett, amikor újra a régi, szilikonos samponommal és balzsamommal mostam meg a hajam.

DSC_0216.jpg

Inkább ez a hamis tápláltságérzet, mint a száraz és csúnya látvány. Sajnálom, nagy reményeket fűztem a szilikonmentességhez (no meg az argán olajhoz), remélem másnak bejön.

Szólj hozzá!

Címkék: teszt haj hajápolás argán olaj ricinusolaj szilikonmentes

Az étkezésemről

2014.01.23. 00:16 Epres málna

Megpróbálom a cukrot és a fehér lisztet kiűzni az étrendemből, ami igazából egész jól megy. Cukor helyett nyírfacukrot (xilitet) és steviát használok, liszt helyett meg sok minden mást, pl: mandulalisztet, lenmaglisztet, kókuszlisztet, barnarizslisztet, hajdinalisztet, teljes kiőrlésű rozslisztet. Mindezt itthon, mert ha bárhova máshova megyek, a szokásos alapanyagokból készítik a kajákat :( (miért nincsenek cukorbeteg és inzulin-rezisztenciás barátaim? :) ).

Pár hete nem iszom tejet (nem kívánom), és az ekcémám enyhült! Úgyhogy hetekig nem iszom még, és ha minimális lesz az ekcémám, akkor soha többé tej. Reménykedem, hátha a tejtől van (mindig lusta voltam elmenni allergia vizsgálatra).

Ilyen étkezési szokással nem meglepően a paleo és diabetikus receptek állnak közel hozzám, és hála az internetnek, szinte kifogyhatatlan ötleteket használhatok itthon.

Ma unokaöcsém kért palacsintát, és mivel én is kívántam, ezért kerestem egy lisztmenteset. Ezt találtam, elkészítettem, és hát a végeredmény nem egészen az lett, ami a képen a receptben. Istennek sem akart összeállni a tészta, hogy egyben fordítsam meg a serpenyőn, így császármorzsát csináltam belőle :) .Tettem volna rá lekvárt, de apu már aludt, én meg nem tudtam kinyitni, így lekvár nélkül nyammogtam el. Finom!

DSC_0224.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: recept palacsinta diabetikus etkezes paleo

Első

2014.01.22. 23:17 Epres málna

Első posztban szokás propozícióval kezdeni, de mivel nem tudom még pontosan miről fog szólni, így ezt mulasztom. Valószínűleg mindenről, amely érdekel, amely engem érint.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása