HTML

Túlélsz, pöcök.

A blog szól a mindennapjaimról, az egészséges életmódról, a táplálkozásról, sportról és néha kozmetikumokról.

Friss topikok

Palacsinta liszt nélkül

2014.02.14. 11:42 Epres málna

Egyik barátnőnk küldte ezt a képet, mi meg Keldával kipróbáltuk, és remek! Nagyon finom és egészséges.
ban.jpg




A mi kis palacsintatésztánk végül ezekből állt össze:
- 2 db banán
- 1 db alma
- 3 tojás

Villával összetörtük a banánt, az almát lereszeltük reszelőn, majd ugyanúgy villával összekevertük a 3 tojással. Serpenyőben kókuszzsíron sütöttük ki, és alig bírtam megállni, hogy ne azonnal egyem meg az összeset. Kedvencemmé vált :)

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli édesség palacsinta

Működik!

2014.02.14. 09:36 Epres málna

A fehér liszt- és cukormentes "diétába" nem a fogyás miatt vágtam bele, hanem mert így tartom egészségesnek. Jelentem egy kilót leadtam tartósan! (Már egy hete egy kilóval kevesebbet mutat a mérleg, csak nem akartam elhinni :D ). Úgyhogy roppantul örülök, hogy ezt úgy értem el, hogy egyáltalán nem éhezem, és szeretem azt, amit eszem :)
[Azt be kell vallani, hogy a teljes kiőrlésű rozsliszt meg a xilit (no meg a zab!) puffaszt. Igen, ezzel jár, de túlélem.]

Tegnap véletlen útba esett a Medi Line (diákszövetkezettől egy villamos megálló, tényleg véletlen volt :) ), és sajnos bementem, és költöttem 3000 Ft-ot. Még jó, hogy spórolok. Amiket nem tudtam ott hagyni: csicseriborsó (lesz belőle falafel), agávé szirup (remélem ez nem csapódik ki, ha csokit szeretnék édesíteni :D), teljes kiőrlésű tönköly száraztészta (jó barna, és remélem nem valami színezék miatt), 100 ft-os curry fűszerkeverék, kókuszkrém, barna rizs (nem szeretem annyira az uncle bens 10 perces zacskós barna rizsét, inkább fortyogjon egy félórát).
Mentem órára utána, és csak arra tudtam gondolni, hogy milyen jó dolgokat fogok csinálni :D azt hiszem megszerettem a főzést.

Szólj hozzá!

Címkék: diabetikus etkezes paleo

kezdődik

2014.02.03. 14:58 kelda888

Sziasztok!
Nos úgy néz ki, hogy én lennék itt a társszerző, aki beszállna Epres Málna mellé. Így elsődleges feladataim közé tartozik, hogy
1. csinálunk ennek a blognak egy dizájntot
2. csinálunk ennek a blognak egy nézettséget
Mindemellett én is szívesen és nagyon lelkesen vállalom az áldozat szerepét mindenféle házikészítésű kozmetikumok tesztelésében és előállításában. Speciális képességeim között van a természetes hajfestékek keverése (több kevesebb sikerrel). Minden túlzás nélkül elmondhatom, hogy rettenetesen béna és amatőr vagyok, ráadásul az a bátor fajta, aki annak ellenére, hogy nem ért hozzá, képes teljesen figyelmen kívül hagyni a receptet és csak úgy a belső (általában borzalmasan téves) megérzéseire hallgatni (ennek a legkellemetlenebb tünete, hogy iszonyú szagú a hajam a hennától és egyéb ecetektől).
Nade a legfontosabb mégis az, hogy valamilyen módon terjeszteni akarom a műanyag-mentes élet eszméjét és bíztatni mindenkit arra, hogy HOME-MADE, ugyanis akárhányszor ránézek a balzsamomra, amit inkább testápolónak használok, mindig elönt egy megnyugtató érzés: tudom miből van, hiszen én csináltam. 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása