Vettünk múltkori bevásárlás során 2 db avokádót, és gondoltam kipróbálom ezt a receptet.
Találtam itthon kétféle zöldségleves alapot:
(A másodikat még régebben vettünk Bécsben, de itthon is kapható)
Mivel mindkettőt rég használtam, és nem tudtam melyik a jobb, így gondoltam az összetevők alapján választottam:
( A német: víz, só, 14% zöldség (sárgarépa, póréhagyma, paprika, zeller), növényi zsír, cukor, élesztő kivonat, petrezselyem, sűrítő (xantán(gumi?), szentjánoskenyér liszt), aroma, fűszerek (zellerrel), karamellizált cukor, maltodextrin.)
A magyar feliratú zöldségleves kockában 3. helyen áll az ízfokozó, ami a zselészerűben nincs is. Így a zselészerű nyert. (Számomra nagyon érdekes, hogy mindkettő Knorr, és ekkora különbség legyen két zöldségleves sűrítmény/kocka között. A másik nagy különbség, hogy majd' dupla annyi zöldség van a sűrítményben, mint a kockában: 14% és 7,5% :D)
A leves finom lett, és pont úgy néz ki, mint a recept képén :)